Rusland wijst de weg: Hoe belastingontduiking aan te pakken als alleen de staten dat wilden

rusland-wijst-de-weg:-hoe-belastingontduiking-aan-te-pakken-als-alleen-de-staten-dat-wilden

10-01-22 10: 34: 00,

Belastingparadijzen, waar bedrijven lege vennootschappen openen om aan binnenlandse belastingen te ontsnappen, zijn een internationale plaag. Rusland laat zien hoe gemakkelijk staten dit zouden kunnen tegengaan als zij dat zouden willen.

De overlast die ondernemingen en de zeer rijken ondervinden van het feit dat zij hun vermogen en inkomsten graag aan de belastingplicht onttrekken via belastingparadijzen en zogenaamde off-shore vennootschappen is niet nieuw en is ook een terugkerend thema in de politiek en de media. De indruk wordt echter gewekt dat het hier gaat om een soort natuurwet waartegen de staat machteloos staat. Het kan zelfs zijn dat deze stoutheid nauwelijks volledig kan worden voorkomen, maar je kunt aan de wetten die een land uitvaardigt zien of het gezeur van zijn regering over dit soort legale belastingontwijking oprecht is of hypocriet.

Voor we daaraan toekomen, wil ik voor alle leken kort uitleggen waar het hier om gaat en hoe deze belastingontwijking in zijn werk gaat. Ik ken het principe uit eigen ervaring,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: