VN moet VS-bezettingstroepen in Syrië verbieden

vn-moet-vs-bezettingstroepen-in-syrie-verbieden

10-01-22 07: 07: 00,

De afgelopen maanden zijn de anti-Amerikaanse sentimenten onder de Syriërs merkbaar toegenomen, waarbij de terugtrekking van het Amerikaanse leger uit dit land wordt geëist. De groei van deze gevoelens is niet alleen te wijten aan de voortdurende illegale uitvoer van Syrische olie door de Verenigde Staten naar Irak, zoals regelmatig wordt gemeld door het Syrisch-Arabische persagentschap SANA en vanaf het VN-tribunaal door de officiële Syrische autoriteiten. Een toenemend aantal leiders van Arabische stammen en clans in Oost-Syrië, waarvan de leden werden gedood wegens hun politieke opvattingen en overtuigingen tegen de illegale bezetting van hun land door Amerikaanse troepen en hun Koerdische bondgenoten, sluiten zich aan bij de anti-Amerikaanse protesten.

Het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) schat dat tijdens de tien jaar oorlog in Syrië 36% van de 18 miljoen inwoners van het land hun huis hebben verloren, 6,6 miljoen mensen zijn binnenlandse vluchtelingen geworden,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: