Afghanistan: De Taliban is aan de macht, wat nu?

afghanistan:-de-taliban-is-aan-de-macht,-wat-nu?

11-01-22 01: 59: 00,

De minister van Financiën van Afghanistan in de nieuwe regering van de Taliban (die in Rusland verboden is) heeft een nationale begroting opgesteld die voor het eerst in twee decennia zonder buitenlandse hulp zal worden gefinancierd. Dit komt op een moment dat het land verzandt in een economische crisis en geconfronteerd wordt met een beginnende humanitaire catastrofe, die de Verenigde Naties “een lawine van honger” hebben genoemd. Ahmad Wali Haqmal, woordvoerder van de minister van Financiën, heeft de omvang van de begroting, die tot december loopt, niet bekendgemaakt 2022.

De wereldwijde donoren van Afghanistan hebben de financiële hulp opgeschort toen de Taliban in augustus de macht grepen 2021, maar de westerse mogendheden hebben ook de toegang bevroren tot miljarden dollars aan Afghaanse tegoeden buiten de grenzen van het land. Het is algemeen bekend dat deze tegoeden niet daadwerkelijk “bevroren” zijn, maar actief worden ingezet in de economieën van westerse landen, vooral de VS,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: