Bill Gates waarschuwt voor volgende pandemie: “Tien keer erger”

bill-gates-waarschuwt-voor-volgende-pandemie:-“tien-keer-erger”

11-01-22 06:31:00, Gates bekritiseerde “vaccin-nationalisme” en roekeloosheid bij de aanpak van de pandemie. Hij waarschuwde ook dat de mensen niet voorbereid zijn op de volgende pandemie. Deze pandemie was erg, maar een volgende pandemie kan “tien keer” zo erg zijn, schrijft De.rt.com.

Microsoft-oprichter Bill Gates ziet de wereld in een “echt moeilijke fase” en roept op tot een “eerlijke verdeling” van vaccins, ook aan arme landen. Hij waarschuwde in een interview met de Süddeutsche Zeitung dat COVID nu, net als aardbevingen en orkanen, deel uitmaakt van het Nieuwe Normaal.

“De vermoeidheid als gevolg van de economische restricties is in veel landen gigantisch. Godzijdank komen de vaccins nu naar buiten, maar ook daar wordt iedereen geconfronteerd met logistiek en vraag,” aldus Bill Gates.

Het wetenschappelijk werk is fantastisch. De uitvinding van mRNA-vaccins, het grote werk van BioNTech met Pfizer, Moderna – dat zijn mijlpalen. “Maar een nationalistische kijk helpt ons niet,” zei Gates. De vaccins moeten zo snel mogelijk worden gedistribueerd onder gezondheidswerkers en bejaarden “over de hele planeet”, zei hij.

Gevraagd naar de export van de vaccins, zei Gates dat landen vrij zijn om te beslissen welk vaccin zij willen gebruiken. Voorlopig zouden er geen afhankelijkheden zijn. Voor sommige van deze vaccins geldt een strikt regelgevingsproces, voor andere niet, legde hij uit.

“Daarom zijn landen vrij om te beslissen of zij de gouden standaard op het gebied van veiligheid en doeltreffendheid willen of dat zij het zonder doen. Als de zorg wordt gegarandeerd met de gouden standaard, zal de beslissing gemakkelijk zijn,” zei Gates tegen de Süddeutsche Zeitung.

De gezondheidspatroon beweerde dat bijvoorbeeld in Rusland de vraag naar zijn eigen vaccin helemaal niet “superhoog” was. Zijn stichting had ook met Chinese bedrijven samengewerkt om betere informatie over veiligheid en doeltreffendheid te krijgen.

Met betrekking tot de groeiende onrust onder de bevolking als gevolg van de Corona-maatregelen, zei Gates dat het geduld van de mensen zeker “opgerekt” is. En dat geldt voor alle dimensies van ongelijkheid, zei hij:

“Zij die in kleine flats wonen, zij die geen internet hebben, zij wier scholen geen online lessen kunnen aanbieden. We moeten nog heel wat scheppen om eruit te komen. Zelfs in het beste geval duurt het bijna een heel jaar om het leven weer op gang te krijgen.”

Bill Gates in India’s Hooggerechtshof aangeklaagd voor COVID-19 vaccinmoord – doodstraf geëist

Gates waarschuwde ook dat de mensen niet voorbereid waren op de volgende pandemie.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: