Google: ‘Onbetrouwbare en schadelijke beweringen’

google:-‘onbetrouwbare-en-schadelijke-beweringen’

11-01-22 07:00:00,

Google blokkeert advertenties op website Roy Spencer.

Auteur: Roy Spencer.

Vertaling: Martien de Wit.

Google berooft DrRoySpencer.com van zijn advertentie-inkomsten wegens “onbetrouwbare en schadelijke beweringen”. Dit betekent dat ik niet langer inkomsten kan genereren om de website te ondersteunen met behulp van het Google Adsense programma.

Vanuit financieel oogpunt is het kruimelwerk, omdat wat ik verdien aan de Google-advertenties binnen het ruisniveau valt van mijn maandelijkse gezinsbudget. Het levert nauwelijks meer op dan ik betaal aan hostingkosten en een (steeds duurder wordende) comment spam screener.

Ik kreeg al een paar maanden waarschuwingen van Google over policy violations (beleidsovertredingen), maar nergens werd vermeld welke pagina’s precies in overtreding waren en wat die overtredingen waren. Er zijn Adsense regels over de plaatsing van advertenties op de pagina (bv. een uitklapmenu mag een advertentie niet overlappen), dus ik nam aan dat het zoiets was. Maar ik had geen idee waar ik moest beginnen zoeken met honderden webpagina’s om door te spitten. Het was pas toen de advertenties werden verwijderd dat Google links aanbood naar de pagina’s in kwestie en aangaf wat de reden was.

Natuurlijk, ik had moeten bedenken dat het gerelateerd was aan Google’s nieuwe beleid over misleidende inhoud; een paar maanden geleden had Google aangekondigd dat advertenties op klimaatsceptische websites zouden worden geblokkeerd. Ik had nog enige hoop dat de inhoud van mijn website mainstream genoeg was om te voorkomen dat ik zou worden uitgebannen, aangezien:

1. Ik geloof dat het klimaatsysteem is opgewarmd.

2. Ik geloof dat het grootste deel van deze opwarming waarschijnlijk het gevolg is van de uitstoot van broeikasgassen door de verbranding van fossiele brandstoffen.

Velen van u weten dat ik veel van de mainstream klimaatwetenschap verdedig, inclusief klimaatmodellering. Waar ik van de mainstream afwijk, is de vraag hoeveel opwarming er heeft plaatsgevonden, hoeveel opwarming er in de toekomst verwacht kan worden, en wat er aan gedaan moet worden vanuit het oogpunt van energiebeleid.

Uit de door Google verstrekte informatie over mijn overtredingen blijkt dat, in termen van het aantal advertenties, verreweg de meest bezochte webpagina’s hier op drroyspencer.com met ‘onbetrouwbare en schadelijke beweringen’ onze (UAH) maandelijkse mondiale temperatuur update pagina’s zijn.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: