Groen licht voor kernenergie: Bomba voor Italië wordt in mei vrijgegeven

groen-licht-voor-kernenergie:-bomba-voor-italie-wordt-in-mei-vrijgegeven

11-01-22 04: 41: 00,

Over vier maanden, in mei, zal in de VS worden begonnen met de grootschalige productie van de nieuwe B61-12 kernbommen: dit heeft de National Nuclear Security Administration (NNSA, onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Energie) van het Amerikaanse ministerie van Energie aangekondigd. Bij het verlaten van de fabriek zullen de nieuwe kernbommen worden geleverd aan de Amerikaanse luchtmacht, die ze zal installeren op bases in Italië en andere Europese landen ter vervanging van de B61.

De B61-12 is een nieuw multifunctioneel kernwapen dat drie van de varianten van de huidige B61 (3, 4 en 7) vervangt. Het heeft een kernkop met vier krachtopties, te kiezen afhankelijk van het te vernietigen doelwit. Het wordt niet verticaal afgeworpen zoals de B61, maar op een afstand van het doel waarop het is gericht, geleid door een satellietsysteem. Het kan ondergronds binnendringen, exploderen in de diepte om commandocentrum bunkers te vernietigen en zo het vijandelijke land te ‘onthoofden’ in een nucleaire eerste aanval.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: