Hoe China’s RCEP de “draaischijf Azië 2.0” ondermijnt

hoe-china’s-rcep-de-“draaischijf-azie-2.0”-ondermijnt

11-01-22 08: 50: 00,

Hoewel de regering-Biden, in het voetspoor van de regering-Trump, al sinds haar aantreden probeert een wereldwijde anti-China coalitie op te bouwen, blijven haar inspanningen in de Indo-Pacifische regio onvoldoende steun opleveren voor de door de VS geleide “oorlog” tegen China. Een belangrijke reden voor dit gebrek aan steun is niet alleen het feit dat de VS geen economisch programma hebben om hun militaire retoriek te onderbouwen, maar ook dat China’s bliksemsnelle opkomst de Indo-Pacifische regio een handelspartner heeft gegeven waar zij niet omheen kunnen. De centrale positie van China in de regio – in het bijzonder de regio die het Regionaal Alomvattend Economisch Partnerschap (RCEP) omvat – is onvermijdelijk voor de economische groei van het RCEP zelf – een onweerlegbaar feit dat de agressieve anti-China retoriek van Washington zinloos maakt. De cijfers spreken voor zich: China’s handel met RCEP-leden steeg met 3,5 procent tot 10,2 biljoen yuan in 2020,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: