MH17 en de Nederlandse rechtspraak

mh17-en-de-nederlandse-rechtspraak

Iedere keer als er weer op gewezen moet worden hoe slecht Poetin wel niet is, wordt de MH17 weer uit de kast getrokken. Het gaat al lang niet meer om het leed dat de families van de slachtoffers is toegevoegd – de MH17 is een politiek instrument geworden. Ook gaat het niet om rechtvaardigheid of gerechtigheid, het hier plaatsvindende proces draagt de kenmerken van een show-proces, het resultaat staat al van tevoren vast, namelijk: de Russen zijn schuldig. Toen het proces echt van start zou gaan (maart 2020) bleek al gauw dat de bewijzen heel mager waren, en na de eerste hoorzitting werd het geheel een weekje uitgesteld – en toen kwam er gelukkig Corona en niemand had meer aandacht voor de rechtszaak. Men zegt weleens “van uitstel komt afstel”, maar desondanks suddert de rechtszaak nog steeds voort.
De openbare aanklager heeft nu levenslang geëist voor de vier verdachten.
Dit was voor de Russische pers de aanleiding om weer eens aandacht aan het neerstorten van de MH17 te besteden.
In de juristerij is het een aloud beginsel om beide kanten van het verhaal te horen.((Een artikel van het AD kan als een voorbeeld van de Nederlands verslaggeving gelden. De nadruk ligt op het leed van de nabestaande, terwijl er bijna niets over de juridische kant van het proces vermeld wordt.))  Omdat we hier alleen de Nederlandse visie onder ogen krijgen, heb ik twee berichten uit de Komsomolskaja Pravda van 20 en 21 december 2021 vertaald.  » Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: