Moldavië heeft voor de tweede keer sinds oktober een betalingsachterstand bij Gazprom

moldavie-heeft-voor-de-tweede-keer-sinds-oktober-een-betalingsachterstand-bij-gazprom

11-01-22 07: 54: 00,

In oktober hebben Moldavië en Gazprom na een geschil een nieuw gasleveringscontract ondertekend. Moldavië heeft sindsdien slechts één keer zijn gasrekening op tijd betaald en is nu voor de tweede keer in gebreke.

Het gasleveringscontract van Moldavië met Gazprom liep eind vorig jaar af en de onderhandelingen over een nieuw contract verliepen moeizaam omdat Moldavië onbetaalde gasrekeningen had. Niettemin stemde Gazprom uiteindelijk in met de ondertekening van een nieuw contract en werd de vereffening van de schuld uitgesteld. Het geschil heeft destijds in de media de nodige stof doen opwaaien, de details zijn hier te vinden .

Moldavië blijft echter een onbetrouwbare betaler, aangezien het in het kader van het nieuwe contract voor de tweede keer in gebreke is gebleven, terwijl het zijn rekening slechts één keer op tijd heeft betaald. Dit nieuws is eigenlijk maar een bijzaak, maar aangezien bij verdere wanbetalingen door Moldavië de gasvoorziening van het land in gevaar zou komen en de “kwaliteitsmedia” Gazprom op hun gebruikelijke manier de schuld zouden geven,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: