Rusland en China keren de rollen om tegen de EU wegens de westerse sancties

rusland-en-china-keren-de-rollen-om-tegen-de-eu-wegens-de-westerse-sancties

11-01-22 08: 30: 00,

De afgelopen jaren zijn de Verenigde Staten en Europa actief gebruik gaan maken van oneerlijke concurrentie door allerlei unilaterale sancties af te kondigen die in strijd zijn met het internationaal recht in een verwoed verlangen om een of ander voordeel te behalen ten opzichte van Rusland en China.

Washington en zijn westerse bondgenoten nemen elke stap die ze kunnen bedenken tegen China, om vervolgens de situatie in de Indo-Pacific te verergeren door openlijk provocerende acties te ondernemen. Zij richten zich in de eerste plaats op Taiwan en creëren nieuwe allianties, ook militaire, en de oprichting van AUKUS in de Indo-Pacific is daar een levendig voorbeeld van. De koers van de confrontatie met China die Washington de laatste jaren is ingeslagen, wordt niet alleen op het militair-politieke en economische front gevolgd, maar ook door het lanceren van een voorlichtingscampagne waarin kritiek wordt geleverd op vermeende schendingen van de mensenrechten in de regio Xinjiang Uygur, en waarin China tot vijand nummer één van de hele westerse wereld wordt verklaard.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: