Stenenwerper in een glazen huis

stenenwerper-in-een-glazen-huis

11-01-22 03: 00: 00,

Sommige politici pleiten voor straffen tegen de verspreiders van valse informatie, van nepnieuws. Het Zwitserse gemeenteraadslid Greta Gysin, een Groene, zei volgens “20 Minuten”: “We hebben strafrechtelijke maatregelen nodig om auteurs van nepnieuws ter verantwoording te roepen.” Edith Graf-Litscher van de sociaal-democraten, een Helvetisch nationaal raadslid dat actief is op het gebied van mediabeleid, is het hiermee eens: “Iedereen die opzettelijk onjuiste informatie produceert en verspreidt, moet aansprakelijk worden gesteld. Gysin is vice-voorzitter van het comité voor regeringsbeleid van de Zwitserse Nationale Raad (1).

Nepnieuws van officiële instanties en van regeringen dat door de massamedia wordt verspreid, werd met galgenhumor becommentarieerd door de Nobelprijswinnaar voor literatuur Dario Fo. Hij schreef een toneelstuk over de dood van de anarchist Giuseppe Pinelli, die 1969 zichzelf uit het raam van de politie zou hebben gegooid tijdens een verhoor na de bomaanslag in Milaan, zoals destijds in de media werd bericht (2).

Dario Fo stak in de documentaire “ZERO – An Investigation Into 9/11” ook de draak met het bericht van de Amerikaanse regering dat een groot passagiersvliegtuig, de American Airlines vlucht 77, een Boeing 757-200, neerstortte op 11. September 2001 was in het Pentagon in Washington gevlogen. De inslag van het vliegtuig liet slechts een gat met een diameter van vijf meter in de gevel achter. Aan de zijkant waren de gevel en de ramen intact en onbeschadigd door de vleugels en de motoren van het grote passagiersvliegtuig.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: