Vrijheid van meningsuiting en vergadering: waar zijn we gebleven?

vrijheid-van-meningsuiting-en-vergadering:-waar-zijn-we-gebleven?

11-01-22 12: 10: 00,

Op 5 januari 2022 vond in München een ongekende intensivering plaats van het harde optreden tegen de protesten tegen de beleidsmaatregelen van Corona en de dreigende verplichte vaccinatie. Wij waren er als waarnemers bij en vinden dat het noodzakelijk is de blik te verruimen op wat er gebeurt. Dit artikel gaat over de mate waarin de mogelijkheid voor duizenden mensen om vrijelijk en in het openbaar hun mening te uiten, in München reeds wordt beperkt. Door Ala en Christian Goldbrunner.

De stad München vaardigt sinds eind december wekelijks nieuwe algemene verordeningen uit 2021. Als een niet-jurist, kun je het zo samenvatten: Onaangekondigd wandelen met “Corona referentie” en/of met kaarsen is verboden en kan bestraft worden met 3.000 Euro. Bovendien verbiedt het districtsbestuur van München al wekenlang demonstratiemarsen. Een ander probleem: de demonstraties van de zogenaamde voorstanders van de maatregelen, geregistreerd door “München solidarisch”, werden toegelaten op de drukbezochte, centraal gelegen Odeonsplatz.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: