Waar eindigt de uitbreiding van de NAVO?, door Pat Buchanan

waar-eindigt-de-uitbreiding-van-de-navo?,-door-pat-buchanan

11-01-22 05: 00: 00,

Na de val van de Berlijnse Muur in 1989 en de ontbinding van het Warschaupact, begon het uiteenvallen van de USSR. Maar de ontbinding stopte niet met het onafhankelijk verklaren van de 14 Sovjet-“republieken” van Moskou.

De afbraak was nog maar net begonnen.

Transnistrië brak zich af van Moldavië. Zuid-Ossetië en Abchazië scheidden zich af van Georgië. Tsjetsjenië heeft zich losgemaakt van Rusland, maar is na twee wrede oorlogen weer onder controle van Moskou gebracht. De Krim en de Donbass werden van Oekraïne afgescheiden.

Wat hebben Oekraïne, Moldavië en Georgië, afgezien van deze amputaties na de Koude Oorlog, met de hulp van Rusland, met elkaar gemeen?

Ze willen allemaal lid worden van de NAVO, en daarmee artikel 5 oorlogsgaranties die de Verenigde Staten verplichten oorlog te voeren tegen Rusland om hun soevereiniteit en territoriale integriteit te herstellen als ze worden aangevallen.

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom deze naties de VS zouden willen verplichten namens hen te vechten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: