Waar zijn de Realisten?, door Philip Giraldi

waar-zijn-de-realisten?,-door-philip-giraldi

11-01-22 05: 00: 00,

Soms lijkt het erop dat als het om internationale betrekkingen gaat, de Russische president Vladimir Poetin misschien wel het enige staatshoofd is dat in staat is rationele voorstellen te doen. Zijn recente onderhandelingsposities, die aanvankelijk door vice-minister van Buitenlandse Zaken Sergej Rybakov werden overgebracht, om een stap terug te doen van de rand van oorlog tussen zijn land en de Verenigde Staten over Oekraïne, zijn grotendeels uiterst verstandig en zouden de mogelijkheid dat Oost-Europa een toekomstig Sarajevo-incident wordt dat een kernoorlog zou ontketenen, onschadelijk maken. Per Poetin , âWe hebben juridisch bindende garanties op lange termijn nodig, zelfs als we weten dat ze niet te vertrouwen zijn, aangezien de VS zich vaak terugtrekken uit verdragen die voor hen oninteressant worden. Maarâ¦iets [more is needed], niet alleen mondelinge toezeggingen.â

Poetin en president Biden bespraken de Russische voorstellen en andere kwesties in een telefoongesprek op 30december, waarin Biden opriep tot diplomatie, en zowel hij als Poetin naar verluidt stappen ondernamen om de mogelijke confrontatie te bezweren.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: