Washington zet RAND’s plan door in Kazachstan, daarna in Transnistrië, door Thierry Meyssan

washington-zet-rand’s-plan-door-in-kazachstan,-daarna-in-transnistrie,-door-thierry-meyssan

,

De gebeurtenissen die zich de afgelopen week in Kazachstan hebben afgespeeld, vormen het vijfde deel van een plan van de RAND Corporation, waarvan het zesde deel in Trans-Dnjestrië zal plaatsvinden. De vier vorige afleveringen vonden de afgelopen twee jaar plaats in Oekraïne, Syrië, Belarus en Nagorno-Karabach. Het doel is om Rusland te verzwakken door het te dwingen tot buitensporige mobilisatie.

De CSTO-troepen zijn begonnen zich in Kazachstan te stationeren.

Dit artikel is een vervolg op :
Rusland wil de VS dwingen het VN-handvest te respecteren“, 4 januari 2022.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in een telefoongesprek met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin op 30 december 2021 gereageerd op het Russische voorstel voor een verdrag dat vrede garandeert op basis van strikte naleving van het VN-handvest en het zich aan zijn woord houden [1]. Het zal geen verbazing wekken dat hij niet inging op de inhoud van het Russische verzoek, maar slechts melding maakte van een mogelijke beëindiging van de Amerikaanse operaties in Oekraïne.

De RAND Corporation heeft een plan bedacht om veel inzet van de Russische strijdkrachten uit te lokken en zo dat land te verzwakken.

Terzelfder tijd heeft de Nationale Veiligheidsraad van de VS verschillende acties tegen Rusland op touw gezet. Het gaat er niet om regeringen omver te werpen of nieuwe oorlogen te ontketenen, maar om Moskou te dwingen buiten zijn grenzen in te grijpen om het uit te putten. De Russische Federatie beschikt reeds over een enorm grondgebied dat zij met een bevolking van slechts 150 miljoen niet kan exploiteren.

In mei 2019 heeft de Rand Corporation, de denktank van het Amerikaanse militair-industriële complex, in dit verband zes opties opgesomd [2]:
– 1. Oekraïne bewapenen;
– 2. De steun voor jihadisten in Syrië opvoeren;
– 3. Bevordering van regimeverandering in Wit-Rusland;
– 4. Uitbuiten van spanningen in de zuidelijke Kaukasus;
– 5. Vermindering van de Russische invloed in Centraal-Azië;
– 6. concurreren met de Russische aanwezigheid in Transnistrië.

Onderminister van Politieke Zaken Victoria Nuland bracht van 11 tot en met 13 oktober 2021 een bezoek aan Moskou voor een ontmoeting met de Russische regering. Deze heeft bij wijze van uitzondering het reisverbod voor haar in Rusland opgeheven [3].

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: