Willy Wimmer: Het gemeenschappelijk huis van Europa moet het doel zijn

willy-wimmer:-het-gemeenschappelijk-huis-van-europa-moet-het-doel-zijn

11-01-22 08: 15: 00,

Over de besprekingen in Genève, Brussel en Wenen merkt de voormalige CDU-defensiepoliticus op: Deze eerste werkweek van het nieuwe jaar is een zware. Ons lot ligt op tafel in Genève, Brussel en Wenen, wanneer de vertegenwoordigers van Rusland en de VS, Rusland en de NAVO-landen, en Rusland en de andere lidstaten van de OVSE bijeenkomen. Het spreekt vanzelf dat er geen snelle oplossingen zullen zijn, maar dat wij allen verplicht zijn om zorgvuldig na te denken over de toekomst die wij in Duitsland en Europa willen.

Opmerkingen over de huidige situatie in Europa:

Duitsland en Frankrijk hebben tijdens de NAVO-top 2008 in Boekarest duidelijk gemaakt dat zij noch Oekraïne noch Georgië tot de NAVO willen laten toetreden. Het besluit van de conferentie was de diplomatieke vorm van afwijzing. De VS zien dat anders en willen de weg naar lidmaatschap openhouden voor Oekraïne en Georgië om hun strategische belangen te laten gelden en tegen de wil van Europese staten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: