Worden de vaccinpushers ongerust?

worden-de-vaccinpushers-ongerust?

11-01-22 05:05:00,

De krantenkop, in vette letters over twee volle pagina’s, schreeuwt: “6 miljoen volgen anti-vaxxer leugens”. De Mail on Sunday vuurt een volledig salvo van het goede schip Booster af. Op dezelfde pagina’s “ontmaskert” het een of andere anti-vaxx groep in militaire stijl die “chaos aan het plannen is” en geeft het de minister van Volksgezondheid, Sajid Javid, een column om “gevaarlijke onzin” van extreme anti-vaxxers aan de kaak te stellen, schrijft Mark Sharman.

Het is een veelzeggend naschrift van een week waarin de naald bij Boris Johnson bleef hangen (geen woordspeling bedoeld) over het woord ‘booster’ en de pas tot ridder benoemde Chris Whitty opnieuw de grens overschreed van niet-gekozen adviseur tot publieke influencer.

De vaccinstemmen worden luider en feller: “verkeerde informatie” is “leugens” geworden en overreding komt gevaarlijk dicht in de buurt van intimidatie. Ze voeren de druk op tegen degenen die gebruik maken van hun wettelijke, morele en medische recht om niet te worden geprikt.

Waarom zo’n krachtig offensief? Zou het kunnen zijn dat de barsten zichtbaar worden, dat de rijen voor een derde vaccinatie slinken, dat miljoenen zich afvragen waarom ze ziek zijn ondanks het feit dat ze gevaccineerd zijn of dat het aantal Covid-gevallen op de intensive care aanzienlijk lager is dan vorig jaar? Of is het zo dat Omicron voor de meeste mensen niet veel erger blijkt te zijn dan een verkoudheid, en dat het virus zich precies zo gedraagt als virologen hebben voorspeld? Komen we in de buurt van de kudde-immuniteit waar professor Whitty naar verlangde toen Covid arriveerde, d.w.z. dat er geen dure prikken meer nodig zijn?

In dezelfde week heeft GB News zendtijd verleend aan sceptische, goed geïnformeerde deskundigen die door Twitter zijn geannuleerd en op hun Wikipedia-pagina’s zijn bestempeld als “samenzweringstheoretici” en “verspreiders van valse informatie”, terwijl een ongevaccineerde arts de wetenschap aan de kaak stelde bij Sajid Javid op Sky News. De arts, Steve James, werd natuurlijk in een spervuur op Twitter voor ‘misleid’ uitgemaakt en door Javid in zijn column in de Mail on Sunday neergesabeld, maar hij is een held voor de naar schatting 120.000 andere NHS-professionals die dreigen te worden ontslagen omdat ze vaccinatievrij wensen te blijven.

En deze anti-vaxx leugens? Uit wanhoop worden wereldberoemde wetenschappers als Dr. Robert Malone,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: