China en Rusland leiden de weg in een nieuwe wereldorde

china-en-rusland-leiden-de-weg-in-een-nieuwe-wereldorde

12-01-22 08: 55: 00,

Dezer dagen zit Rusland met de Verenigde Staten, en de NAVO, om de tafel om Moskou’s eisen (ze gaan verder dan voorstellen) voor in feite een nieuwe wereldorde in Oost-Europa te bespreken. Het Russische plan voorziet in een sterk gereduceerde rol voor de NAVO aan en rond haar grenzen. De Verenigde Staten hebben voorafgaand aan de bijeenkomst nog geen specifieke voorstellen gedaan, hoewel er een aantal stemmen zijn opgegaan tegen de Russische voorstellen.

In plaats van een rechtstreeks antwoord te geven, hebben de Amerikanen de Britse troepen in feite hun antwoord laten geven. In een duidelijk getimede poging om de besprekingen te verstoren en Rusland op achterstand te zetten, hebben de Britten (met voor de hand liggende medeweten en toestemming van de Amerikanen) geprobeerd een staatsgreep te plegen op de regering van Kazachstan.

De Russische reactie, die duidelijk wijst op voorkennis van de geplande aanval, is snel geweest.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: