“De sancties tegen Afghanistan zijn genocide in slow motion”

“de-sancties-tegen-afghanistan-zijn-genocide-in-slow-motion”

12-01-22 08: 00: 00,

De Verenigde Naties luiden de noodklok: 4,7 miljoen mensen in Afghanistan lijden nu aan ernstige ondervoeding, waarvan 3,9 miljoen kinderen. 131.000 Kinderen dreigen te verhongeren zonder extra hulp. Het VN-noodhulpbureau OCHA raamt de hulpkosten voor Afghanistan en de buurlanden met Afghaanse vluchtelingen op 4,5 miljard euro. “Mensen verkopen alles wat ze hebben, inclusief hun kinderen, alleen maar om iets te eten te krijgen,” klaagt Prof. Dr. Zaher Wahab. In een interview met Rüdiger Göbel roept de deskundige op het gebied van de politieke geschiedenis van Afghanistan op tot opheffing van de economische sancties en rekent hij onverbiddelijk af met 20 de jarenlange oorlog in Afghanistan door de VS en hun “coalitie van bereidwilligen” en het “marionettenregime” dat zij in Kaboel hebben geïnstalleerd: “Enkelen werden onvoorstelbaar rijk, de overgrote meerderheid verarmde. Alles was toegestaan, niets deed er toe.” Door Redactie.

Hulporganisaties melden catastrofale omstandigheden in Afghanistan vijf maanden nadat de laatste Amerikaanse troepen en NAVO-soldaten zijn vertrokken. Het VN-noodhulpbureau OCHA heeft zojuist de grootste humanitaire oproep voor donaties voor welk land dan ook gedaan.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: