De zaak Djokovic – een bizar portret van een geesteszieke samenleving

de-zaak-djokovic-–-een-bizar-portret-van-een-geesteszieke-samenleving

12-01-22 12: 00: 00,

Terwijl duizenden verpleegkundigen, verzorgenden en artsen ook in dit land vrezen voor hun baan vanwege hun “vaccinatiestatus”, beheerst een andere ongevaccineerde man wereldwijd de krantenkoppen. De Servische tennisster Novak Djokovic vecht voor zijn toegang tot Australië en deelname aan de Australian Open. Een politieke kwestie die gaat over restrictieve toegangsregels, absurde pandemiemaatregelen en een nog absurder zero-covid beleid, maar ook over sociale ongelijkheden, de overmoed van jonge miljonairs en de macht van het commerciële spektakel van de sport. Kafka zou genoten hebben van dit verhaal, dat van buitenaf gezien een bizar portret lijkt van een geesteszieke maatschappij. Door Jens Berger.

Een jongeman, atleet, topfit en pumperlgsund, wil deelnemen aan een internationaal tennistoernooi, maar mag niet meedoen omdat hij volgens de wet een bedreiging vormt voor de nationale gezondheid. Nee, deze atleet heeft geen besmettelijke ziekte. Hij is aantoonbaar “virusvrij”. Zijn overtreding? Novak Djokovic is niet ingeënt tegen Corona. En de restrictieve toegangsregels van Australië vereisen deze vaccinatie.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: