Duitse politie beschuldigd van ‘misbruik’ Covid-app – Café Weltschmerz

duitse-politie-beschuldigd-van-‘misbruik’-covid-app-–-cafe-weltschmerz

12-01-22 03:42:00,

Duitse wetshandhavers zijn beschuldigd van onrechtmatig gebruik van een app voor het traceren van persoonlijke gegevens. Een Duitse regionale functionaris voor gegevensbescherming claimt dat de politie tijdens de pandemie het vertrouwen van het volk in de regering schaadt. De desbetreffende agenten kregen kritiek, omdat ze een Covid-app gebruikten om mensen te volgen zonder dat hun zaak iets met corona te maken had.

Dieter Kugelmann, de hoofdfunctionaris voor gegevensbescherming in het westelijke deel van Rijnland-Palts in Duitsland, heeft een onderzoek ingesteld naar een “verontrustende” zaak waarbij de politie persoonlijke informatie van kroegbezoekers verzamelde via de app Luca, voor het traceren van contacten.

“De procedure brengt het vertrouwen van de burgers in de wettigheid van het optreden van de regering aan het wankelen en geeft een zeer verkeerd signaal af, vooral in tijden van een pandemie die de samenleving als geheel uitdaagt”, zei Kugelmann afgelopen dinsdag.

In november deed de politie onderzoek naar de dood van een man die stierf nadat hij voor een pub in Mainz was ingestort. De agenten besloten potentiële getuigen te zoeken met behulp van de app die de tijdsduur in een horecazaak registreert, evenals de volledige naam, het adres en het telefoonnummer van de uitbater. De politie nam contact op met 21 mensen na het ophalen van gegevens via Luca.

Het parket van Mainz gaf later toe dat er “geen voldoende juridische grond” was om een ​​Covid-app te gebruiken om naar persoonlijke gegevens te vissen, en verontschuldigde zich bij degenen die getroffen waren door de “ontoelaatbare” zet.

De ontwikkelaar van de app, Culture4fire, heeft een verklaring vrijgegeven waarin hij “het misbruik van gegevens” veroordeelt. Het bedrijf voegde eraan toe dat de informatie die via de app is verzameld, alleen mag worden bekeken door gezondheidsfunctionarissen.

Verschillende politici uitten hun verontwaardiging over het optreden van de politie. Alexander Salomon, een parlementslid van de Groene Partij, twitterde: “Verwijder de Luca-app. Onmiddellijk.”

Und schon wieder eine Verschwörungstherorie die wahr geworden ist …
.https://t.co/c9jxo47B30

— Mr. Tim Lousie 🍻 (@Verum_superarit) January 9, 2022

So werden Gesetze ausgehebelt. Erinnert mich sehr an die Metthoden, die die DDR angewendet hat.

Corona: Polizei missbraucht Daten von Luca App zu Fahndungszwecken https://t.co/Z61rUlz75a

— Drehnow, Friedrich (@DrehnowF) January 8,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: