Hoe een oorlog met Rusland eruit zou zien

hoe-een-oorlog-met-rusland-eruit-zou-zien

11-01-22 11:36:00, In de aanloop naar de formele besprekingen had de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Wendy Sherman zondag in Genève een ontmoeting met de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov en vertelde hem dat Washington “echte vooruitgang door middel van diplomatie zou verwelkomen”. (Russische Missie in Genève) Wendy Sherman denkt dat haar doel in de gesprekken met Russische functionarissen, die maandag beginnen, is om hen de les te lezen over de kosten van overmoed. In plaats daarvan zal ze de VS, de NAVO en Europa op een pad van ondergang leiden, waarschuwt Scott Ritter.

Als ooit een cruciale diplomatieke onderhandeling vanaf het begin gedoemd was te mislukken, dan zijn het de besprekingen tussen de VS en Rusland over Oekraïne en Russische veiligheidsgaranties wel.

De twee partijen kunnen het zelfs niet eens worden over een agenda.

Vanuit Russisch perspectief is de situatie duidelijk: “De Russische kant is hier [naar Genève] gekomen met een duidelijk standpunt dat een aantal elementen bevat die, naar mijn mening, begrijpelijk zijn en zo duidelijk zijn geformuleerd – ook op hoog niveau – dat afwijken van onze benaderingen eenvoudigweg niet mogelijk is,” vertelde de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov de pers na een diner voorafgaand aan de bijeenkomst op zondag dat werd georganiseerd door de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Wendy Sherman, die de leiding heeft over de Amerikaanse delegatie.

Ryabkov verwees naar de eisen die de Russische president Vladimir Poetin begin december aan de Amerikaanse president Joe Biden stelde met betrekking tot Russische veiligheidsgaranties, die vervolgens door Moskou gedetailleerd werden uiteengezet in de vorm van twee ontwerpverdragen, het ene een Russisch-VS veiligheidsverdrag, het andere een veiligheidsverdrag tussen Rusland en de NAVO.

Dit laatste verdrag zou Oekraïne de toegang tot de NAVO ontzeggen en elke uitbreiding van de transatlantische militaire alliantie naar het oosten uitsluiten. Destijds merkte Ryabkov in het kort op dat de VS onmiddellijk moesten beginnen met de behandeling van de voorgestelde ontwerpen met het oog op de afronding van iets wanneer de twee partijen elkaar ontmoeten. Nu de bijeenkomst op maandag begint, lijkt het er niet op dat de VS iets dergelijks heeft gedaan.

“De besprekingen zullen moeilijk worden,” vertelde Ryabkov verslaggevers na de dinervergadering. “Ze kunnen niet gemakkelijk zijn.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: