Hoe ver zal de ontwikkeling van de Chinees-Indische betrekkingen tegen eind 2021 gevorderd zijn?

hoe-ver-zal-de-ontwikkeling-van-de-chinees-indische-betrekkingen-tegen-eind-2021-gevorderd-zijn?

12-01-22 08: 50: 00,

De stand van zaken in de richting China-India van de “Groot-Aziatische Driehoek” (China-India-Japan) heeft niet minder invloed op de ontwikkeling van de situatie in de Indo-Pacifische regio dan alles wat er gebeurt in het duo China-Japan. Bovendien is er nauwelijks minder negativiteit in de politieke component van de Sino-Indische betrekkingen van de laatste twee of drie jaar dan in de Sino-Japanse.

Als wij ons beperken tot een algemene indicator van het handelsvolume tussen India en China, dan lijkt het erop dat hier sprake is van de “Aziatische paradox”. Zij houdt verband met de tegengestelde situatie in de economische betrekkingen tussen enkele van de belangrijkste Aziatische landen en de stand van de politieke betrekkingen tussen deze landen.

Maar in dit geval en de bovengenoemde gegeneraliseerde indicator van bescherming, wordt een zeer opvallend kenmerk, negatief voor India, genaaid, dat verband houdt met het feit dat China verschillende soorten producten aan India verkoopt, 3-4 maal meer dan het uitgeeft aan de aankoop van de producten in India die het nodig heeft.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: