Kazachstan: NAVO’s nieuwe grens? Poging tot staatsgreep? Geschiedenis en analyse van “Kleurenrevoluties”

kazachstan:-navo’s-nieuwe-grens?-poging-tot-staatsgreep?-geschiedenis-en-analyse-van-“kleurenrevoluties”

12-01-22 12: 59: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Om de dagelijkse nieuwsbrief van Global Research (geselecteerde artikelen) te ontvangen, klik hier.

Bezoek en volg ons op Instagram op @globalresearch_crg.

Kazachstan doet me denken aan Armenië (september 2015), ook energieprijsstijgingen, Georgië (april 2009), oppositie die probeert pro-Russische president Mikheil Saakashvili uit de macht te dwingen; en zelfs tot op zekere hoogte aan Oekraïne (2014) – Maidan-rellen zogenaamd omdat toenmalig president Viktor Janoekovitsj zich liet verleiden tot onderhandelingen met Europa voor een associatieovereenkomst met de Europese Unie, waarachter zich – wie anders – de NAVO bevond. De meerderheid van de Oekraïners had geen idee van deze lopende onderhandelingen en hun achtergrond. De rellen waren dus met lange hand gepland en hadden niets te maken met de kortstondige EU-onderhandelingen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: