Na Kazachstan is het tijdperk van de kleurenrevolutie voorbij, door Pepe Escobar

na-kazachstan-is-het-tijdperk-van-de-kleurenrevolutie-voorbij,-door-pepe-escobar

12-01-22 05: 05: 00,

Het jaar 2022 begon met Kazachstan in brand, een ernstige aanslag op een van de belangrijkste knooppunten van de Euraziatische integratie. We beginnen nu pas te begrijpen wat en hoe het gebeurd is.

Maandagochtend hielden de leiders van de Collective Security Treaty Organization (CSTO) een buitengewone zitting om Kazachstan te bespreken.

De Kazachse president Kassym-Jomart Tokayev heeft het bondig samengevat. Rellen waren âverborgen achter ongeplande protesten.â Het doel was âde macht grijpenâ âeen couppoging. De acties werden âgecoördineerd vanuit één centrum.â En âbuitenlandse militanten waren bij de rellen betrokken.â

De Russische president Vladimir Poetin ging nog verder: tijdens de rellen werd gebruik gemaakt van âMaidan-technologieà “n,â een verwijzing naar het Oekraïense plein waar 2013 protesten een NAVO-onvriendelijke regering van de troon stootten.

Ter verdediging van de snelle interventie van de CSTO-vredestroepen in Kazachstan, zei Poetin: âhet was noodzakelijk om zonder vertraging te reageren.â De CSTO zal ter plaatse zijn âzo lang als nodig,â maar nadat de missie is volbracht,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: