Nieuwe Amerikaanse militaire basis in Albanië bedoeld als tegenwicht tegen China

nieuwe-amerikaanse-militaire-basis-in-albanie-bedoeld-als-tegenwicht-tegen-china

12-01-22 02: 44: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Om de dagelijkse nieuwsbrief van Global Research (geselecteerde artikelen) te ontvangen, klik hier.

Bezoek en volg ons op Instagram op @globalresearch_crg.

In een recent interview meldde een voormalige CIA-agent dat zijn land een militaire basis opent in Albanië om China in toom te houden. Een eenheid van de Amerikaanse speciale strijdkrachten in het Balkanland heeft als hoofddoel elke vorm van toenadering tussen Tirana en Peking te stoppen, en van Albanië slechts een regionale satelliet van de belangen van Washington te maken.

Afgelopen vrijdag kondigde het Amerikaanse Europese Commando (beter bekend onder de afkorting EUCOM) aan dat het een nieuw hoofdkwartier in de Balkan zou vestigen – een speciale operatie-eenheid gevestigd in Albanië,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: