Ook dit jaar heeft de Algemene Vergadering van de VN weer met een overweldigende meerderheid gestemd voor kritiek op Israël. Waarom?

ook-dit-jaar-heeft-de-algemene-vergadering-van-de-vn-weer-met-een-overweldigende-meerderheid-gestemd-voor-kritiek-op-israel.-waarom?

12-01-22 03: 07: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Om de dagelijkse nieuwsbrief van Global Research (geselecteerde artikelen) te ontvangen, klik hier.

Bezoek en volg ons op Instagram op @globalresearch_crg.

Opnieuw in 2021, heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties overweldigend 14 resoluties aangenomen die gericht zijn op het bekritiseren van Israël (en het steunen van de Palestijnen). Bij elke resolutie steunde slechts een handvol landen (waaronder de VS, Canada en een aantal kleine eilandstaten in de Stille Oceaan) Israël. Sommige andere landen onthielden zich van stemming.

De vergadering debatteert elk jaar over dezelfde (of bijna dezelfde) moties, en ze stellen allemaal de herhaalde schendingen door Israël van de resoluties van de Algemene Vergadering van de VN aan de kaak.

Voorbeeld:

  • Veroordeling van de nederzettingen
  • Bevestiging van het Palestijnse recht op zelfbeschikking
  • Verwerping van de Israëlische annexatie van Oost-Jeruzalem
  • Steun voor het Palestijnse vluchtelingenagentschap (UNRWA)

Sinds de oprichting van de staat Israël in 1948,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: