China en Latijns-Amerika: Washington verliest terrein

china-en-latijns-amerika:-washington-verliest-terrein

13-01-22 08: 35: 00,

De wereldwijde Chinees-Amerikaanse confrontatie die zich de laatste jaren heeft ontvouwd, heeft gevolgen voor alle gebieden van de wereldeconomie en voor alle regio’s. China drukt de Verenigde Staten hardnekkig de duimschroeven aan op elk gebied, met inbegrip van hun traditionele invloedssfeer in Latijns-Amerika.

De Verenigde Staten zijn momenteel de belangrijkste handelspartner van alle Latijns-Amerikaanse landen en blijven trachten veel van hen hun wil op te leggen. Zelfs de Organisatie van Amerikaanse Staten, waarvan 33 van de 35 onafhankelijke staten van het Amerikaanse continent deel uitmaken (Cuba en Nicaragua hebben zich respectievelijk in 2009 en 2021 uit het lidmaatschap teruggetrokken), heeft haar hoofdkantoor in Washington.

De dominante positie van de Verenigde Staten beviel vroeger niet en bevalt veel staten van Latijns-Amerika nu niet. Het is echter een uitdaging om de afhankelijkheid van een machtige internationale speler als de Verenigde Staten te overwinnen. Deze uitdaging vereist het aanknopen van banden met een andere speler van vergelijkbare invloed,

” Lees verder bij de bron: New Eastern Outlook

%d bloggers liken dit: