De EU en klimaatvriendelijkheid: de crux van kernenergie

de-eu-en-klimaatvriendelijkheid:-de-crux-van-kernenergie

13-01-22 01: 58: 00,

De EU wil kernenergie als klimaatvriendelijk classificeren, waartegen de Groenen protesteren. Maar het verhaal heeft ook enorme geopolitieke implicaties, die niet worden gemeld.

Rusland en andere landen beschuldigen de EU ervan een economische oorlog te willen voeren onder het mom van klimaatbescherming. De reden is dat de EU van plan is een CO2-tarief te heffen op de invoer uit andere landen die volgens de EU laksere klimaatnormen hebben. De Wiener Zeitung heeft een goede samenvatting geschreven over het geplande klimaattarief dat de EU wil invoeren als onderdeel van de European Green Deal, die u hier kunt vinden.

Dit betekent dat de EU aan de rest van de wereld wil dicteren wat goede klimaatmaatregelen zijn. Er bestaat echter veel internationale onenigheid over deze kwestie, zodat we moeten bekijken waar het allemaal om gaat.

Een kwestie van definitie

Het is de vraag wat klimaatvriendelijke energie precies is. Bijvoorbeeld, als kernenergie klimaatvriendelijk is,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: