Het Realiteits Verdedigings Systeem

het-realiteits-verdedigings-systeem

13-01-22 12: 00: 00,

Een vos kroop naar een wijnstok. Zijn blik bleef verlangend hangen op de dikke, blauwe, overrijpe druiven. Hij zette zijn voorpoten tegen de stam, strekte zijn nek omhoog en probeerde een paar druiven te vangen, maar ze hingen te hoog.

Geïrriteerd probeerde hij het opnieuw. Deze keer maakte hij een machtige sprong, maar het knapte alleen maar in het niets. Een derde keer sprong hij met al zijn kracht – zo hoog dat hij op zijn rug viel. Geen blaadje had bewogen.

De vos trok zijn neus op: “Ze zijn niet rijp genoeg voor mij, ik hou niet van zure druiven.” Met opgeheven hoofd schreed hij terug het bos in. (2).

Bild

Er is weinig bekend over de Griekse dichter en vermeende bedenker van het verhaal van de vos en de druiven, wiens naam nu synoniem is met de dichterlijke fabel. De verhalen rond zijn persoon werden opgetekend door grote figuren als Herodotus, Aristoteles, Plutarch en Aristophanes. Men mag aannemen dat de dichter Aesop meer mythisch dan historisch moet worden opgevat. Hijzelf – als hij inderdaad een historisch persoon was – heeft zijn fabels nooit opgeschreven,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: