Opnieuw sterft voetballer tijdens wedstrijd aan hartaanval… Verdomde klimaatverandering

opnieuw-sterft-voetballer-tijdens-wedstrijd-aan-hartaanval…-verdomde-klimaatverandering

13-01-22 11:07:00, De Braziliaanse voetballer Alex Apolinário van de ploeg van de op twee na hoogste Portugese competitie Alverca kreeg zondag tijdens de wedstrijd tegen Uniau Almeiri een hartstilstand en overleed donderdag in het ziekenhuis. Hij was 24 jaar oud.

Er was nog geen half uur van het duel verstreken, toen de aanvallende middenvelder hulpeloos neerplofte bij de middencirkel op het grasveld, schrijft Tekdeeps.com.

Hij werd een paar minuten verzorgd door paramedici op het speelveld voordat een ambulance hem naar het ziekenhuis bracht. Het gevecht voor zijn leven ging verder in het voertuig, waar ze een defibrillator moesten gebruiken.

Hij werd in kunstmatige coma gehouden, maar donderdag werd hij hersendood verklaard en de club heeft daarop het trieste bericht naar buiten gebracht. Men heeft beloofd de familie van de overleden speler hulp en steun te verlenen en kondigden aan alle komende activiteiten te annuleren.

Het tragisch moment tijdens de wedstrijd van de derde Portugese competitie.

“Alex Apolinário wilde, net als veel andere jonge mensen, zijn voetbaldromen vervullen. Zijn val op het veld, waar hij deed wat hij het liefste deed, is een van de momenten die we nooit meer willen zien,” zei oud-scheidsrechter Pedro Proenca.

De spelers en het verzorgingsteam van Alvercy pakten elkaar hun schouders bij de middencirkel en baden voor hem nadat ze hadden vernomen dat Apolinário in een stabiele toestand was. Het emotionele beeld heeft de voetbalwereld in beroering gebracht. De hoop op een wonder is donderdag echter vervlogen.

Condoleancebetuigingen kwamen ook van de bekendste Portugese ploegen Benfica Lissabon en FC Porto.

Apolinário werd geboren in Sao Paulo en was een leerling van de Cruzeira Academy.

Op sociale netwerken verscheen ook een videoherinnering aan een van de hoogtepunten uit de carrière van de speler uit 2019. Hij scoorde voor Alverca in een gedenkwaardige overwinning op Sporting Lissabon 2:0.

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. COVID-19 VACCIN DOSSIER

Onderzoek vindt tot nu toe 278% toename van het aantal sterfgevallen door hartaanvallen onder voetballers in 2021

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: