Ethiopië geniet van een tijdelijke stilte

publicatie-van-new-eastern-outlook:-ethiopie-geniet-van-een-tijdelijke-stilte

13-01-22 01: 40: 00,

De Ethiopische troepen onder leiding van premier Abiy Ahmed hebben afgelopen december een militaire overwinning behaald toen zij een groep Tigray-rebellen ervan weerhielden op te rukken naar de hoofdstad van het land, wat tot de omverwerping van zijn regering had kunnen leiden. De premier had grote waardering voor de moed van zijn troepen. “Ethiopië is trots op jullie ongelooflijke heldenmoed. Jullie hebben ons zeker doen voelen toen we zeiden dat Ethiopië nooit zou verliezen,” zei de triomfantelijke leider tegen de troepen aan het front van een strijd om de controle over Kombolcha.

In feite is de verbetering van het geluk van de schijnbaar wankele en bijna ineengestorte leider bepaald door de resultaten van het wijdverbreide gebruik van gevechtsdrones die onlangs zijn aangeschaft bij bondgenoten in de Golfregio en elders die vastbesloten zijn om Abiy Ahmed te helpen aan de macht te blijven. In de afgelopen vier maanden hebben de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije en Iran het Ethiopische leger in stilte voorzien van de nieuwste drones.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: