Syrisch ziekenhuis ontvangt computertomograaf: Lezers van de “NachDenkSeiten” hebben geholpen met de financiering. Hartelijk dank

syrisch-ziekenhuis-ontvangt-computertomograaf:-lezers-van-de-“nachdenkseiten”-hebben-geholpen-met-de-financiering.-hartelijk-dank

13-01-22 08: 07: 00,

Al meer dan vijf jaar steunt de plaatselijke vredesgroep “Freundschaft mit Valjevo e.V.” (Vriendschap met Valjevo) in de Opper-Beierse districtsstad Pfaffenhofen het “Italiaanse Ziekenhuis” in Damascus. Er was grote vreugde daar tijdens de kerstvakantie, zoals de vereniging meldt:

Na vele maanden wachten heeft het Italiaanse ziekenhuis eindelijk weer een computertomograaf gekregen. Dankzij vele gulle giften, niet in de laatste plaats van lezers van de NachDenkSeiten, konden wij het voor een aanzienlijk deel helpen financieren. Net als in voorgaande jaren konden we ook geld geven voor de aankoop van stoffen voor de productie en distributie van winterkleding aan mensen in nood.

Een uiterst deprimerende situatie

Zelfs in de oorlogsdagen was de economische situatie in Syrië bij lange na niet zo moeilijk als nu, schreef zuster Carol Tahhan, directeur van het Italiaanse ziekenhuis, ons onlangs. De laatste maanden leek ze vaak depressief tijdens onze telefoongesprekken:

In het voorjaar had de computertomograaf van het ziekenhuis, die nodig is voor veel diagnoses, het eindelijk begeven.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: