“We hebben gefaald” – Deense krant verontschuldigt zich voor Corona-berichtgeving

“we-hebben-gefaald”-–-deense-krant-verontschuldigt-zich-voor-corona-berichtgeving

13-01-22 10: 04: 00,

Terwijl de Duitse mediamakers zich van geen kwaad bewust zijn en zelfgenoegzaam de juistheid van hun Corona-berichtgeving in steeds dezelfde mantra’s verdedigen, is onze noorderbuur ook op dit punt een stukje verder. Nu heeft de grootste Deense tabloid zelfs zijn excuses aangeboden voor zijn fouten. Het was mislukt, was de bittere samenvatting van Ekstra Bladet journalist Brian Weichardt. Een kleine stap voor de mensheid, maar een grote stap voor een industrie. Weichardt’s Duitse collega’s zouden een voorbeeld aan hem kunnen nemen. Door Jens Berger.
De Corona-pandemie is niet alleen een epidemiologisch verschijnsel, maar ook en vooral een massapsychologisch verschijnsel. Hoe komt het dat hele volkeren collectief in een angstpsychose vervallen en pro forma democratische regeringen, met steun van de meerderheid, de liberale grondslagen van hun grondwetten ondermijnen? Het antwoord is heel eenvoudig: alleen het opiniemonopolie van de media heeft de macht om de mensen op deze manier te beïnvloeden. En vooral over het onderwerp Corona was en is het getransporteerde alarmisme moeilijk te overtreffen of – zoals de Deense collega het zegt – om de angst voor een monster onder het bed te maximaliseren.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: