Apeldoorn levert inwoners uit aan dataverzamelaar

apeldoorn-levert-inwoners-uit-aan-dataverzamelaar

14-01-22 04:00:00,

Apeldoorn is door het World Economic Forum als een van de ruim 30 mondiale steden uitverkozen tot deelname aan het WEF Smart City project. En de stad laat er geen gras overgroeien. Een Oostenrijks bedrijf plaatst momenteel 500 zogenaamde ‘multipoints’, ook wel ‘de witte kastjes’ genoemd. Wat die ‘kastjes’ precies gaan doen is vooralsnog onduidelijk. Niet alle inwoners zijn even blij met de witte spionnen voor hun deur.

‘Gratis’ witte kastjes

Apeldoorn krijgt ‘witte kastjes’ aan de lantaarnpalen. Dat meldde de regionale krant de Stentor. In de zomer van 2021 publiceerde EZAZ een artikel (zie inzet onder) waarin wij schreven dat het World Economic Forum naast 35 andere steden Apeldoorn als toekomstige ‘smart city’ had aangewezen. 

In een artikel op de website van het WEF wordt na en door Covid een andere toekomst voor urbaan leven voorspeld: ‘The COVID-19 pandemic has forced us to rethink the way we live. It is transforming industries and how we do business. It is intensifying social and environmental crises in our communities. And it is challenging fundamental assumptions and global trends, such as urbanization, that have cemented over more than 200 years since the First Industrial Revolution. As the world prepares to build back stronger and better, we have new tools available to support this effort.

Zoals we al eerder schreven, Covid komt voor de grote corporates en (centrale) banken van het WEF als een geschenk uit de hemel.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: