Biopolitieke machtsgreep

biopolitieke-machtsgreep

14-01-22 03: 00: 00,

Ik hoorde al over Kees van der Pijl tijdens mijn studie in de 1990jaren. Mijn professor hield zijn werk in zeer hoog aanzien. Van der Pijl was echter niet zozeer bekend om zijn steile stellingen, maar als een solide empiricus. Zijn speciale onderwerp was de vorming van een verenigde transatlantische heersende klasse. Van der Pijl publiceerde artikelen in gerenommeerde tijdschriften als International Affairs en Science & Society.

Na mijn studie kwam ik de naam van Kees van der Pijl pas weer tegen in het jaar 2018, toen zijn boek over de vlucht van de MH-17, getiteld “Der Abschuss”, bij PapyRossa-Verlag verscheen.

Zoals bij veel kritische geleerden het geval is, zijn de publicatiemogelijkheden van van der Pijl de laatste tijd verder geslonken. Zijn boek kan nu alleen nog in het Duits worden uitgegeven door “Der Politikchronist”, een vereniging die is opgericht door Jochen Mitschka. Van de Engelse versie van de tekst is een machinevertaling gemaakt, die vervolgens opnieuw is bewerkt. Dit verklaart wat vreemde terminologie. Bijvoorbeeld, er wordt constant gesproken over lockdowns. Wat bedoeld wordt, zijn natuurlijk lockdowns. Toch siert het Mitschka dat hij het boek ook in het Duits toegankelijk heeft gemaakt.

Van der Pijls centrale stelling is dat de pandemie geen eenmalige fraude was of een groots plan bedacht door individuen als Klaus Schwab.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: