Booster flop: Medisch establishment verandert van mening – “Dit wijst erop dat er iets in de gegevens zit dat de autoriteiten ernstig zorgen baart”

booster-flop:-medisch-establishment-verandert-van-mening-–-“dit-wijst-erop-dat-er-iets-in-de-gegevens-zit-dat-de-autoriteiten-ernstig-zorgen-baart”

14-01-22 09:38:00,

Er is een tektonische verschuiving aan de gang in het medisch-wetenschappelijk establishment: zij beginnen boosters de rug toe te keren.

De eerste indicatie van deze drastische verandering van houding kwam vorige week uit het Verenigd Koninkrijk, schrijft Vasko Kohlmayer.

Op 7 januari plaatste Reuters een artikel met de titel “UK Says 4th COVID Jabs Not Needed for Now As Booster Effect Lasts.” (VK zegt dat vierde COVID-prik voorlopig niet nodig is omdat booster blijft werken). Het artikel bevatte de volgende zin in de eerste alinea: “Het is nu niet nodig om mensen een vierde prik te geven, zeiden Britse gezondheidsfunctionarissen vrijdag.”

Drie dagen later publiceerde de UK Mirror een stuk met de titel “What Is ‘Living With Covid’? Boris Johnson Drawing Up Plans ‘To Be Rolled Out In March” (Wat is ‘Leven met Covid’?) Boris Johnson werkt aan plannen die in maart moeten worden ingevoerd). In het artikel werd Dr. Clive Dix geciteerd, het voormalige hoofd van de Britse vaccinatie-taakgroep, die zei:

“Het is zinloos om steeds meer vaccins te blijven geven aan mensen die niet erg ziek zullen worden. We moeten hen gewoon ziek laten worden en daar iets aan doen.”

Slechts een dag later publiceerde Bloomberg een artikel met de titel Repeat Booster Shots Spur European Warning on Immune-System Risks. Het artikel opende als volgt: Repeat Booster Shots Spur European Warning on Immune-System Risks (Herhaalde boosters leiden tot Europese waarschuwing voor risico’s immuunsysteem).

Het artikel opende als volgt:

Regelgevers in de Europese Unie waarschuwden dat frequente Covid-19 boosters het immuunsysteem nadelig kunnen beïnvloeden en wellicht niet haalbaar zijn. Herhaalde boosterdoses om de vier maanden zouden uiteindelijk het immuunsysteem kunnen verzwakken en mensen kunnen uitputten, aldus het Europees Geneesmiddelenbureau.

Het stuk citeert verder Marco Cavaleri, het hoofd van Biological Health Threats and Vaccines Strategy bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), die zei dat boosters “één keer kunnen worden gedaan, of misschien twee keer, maar het is niet iets waarvan we kunnen denken dat het voortdurend moet worden herhaald.”

Cavaleri zei vervolgens iets wat we nog niet eerder hadden gehoord van een hoge ambtenaar op het gebied van de volksgezondheid:

“We moeten nadenken over hoe we van de huidige pandemische setting kunnen overgaan naar een meer endemische setting.”

Rond dezelfde tijd legde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een verklaring af met daarin deze verbijsterende zin:

“Een vaccinatiestrategie gebaseerd op herhaalde boosterdoses van de oorspronkelijke samenstelling van het vaccin zal waarschijnlijk niet geschikt of duurzaam zijn.”

Dit was werkelijk een opzienbarende ontwikkeling,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: