Chaos in Kazachstan: Een kans, maar voor wie?

chaos-in-kazachstan:-een-kans,-maar-voor-wie?

14-01-22 08: 49: 00,

Kazachstan heeft te lijden gehad onder ernstig geweld in het hele land, naar verluidt ingegeven door bezorgdheid over de brandstofprijzen. Het werd echter al snel duidelijk dat het in werkelijkheid ging om door het buitenland gesponsorde destabilisatie, waarbij in het beste geval legitieme publieke bezorgdheid werd gebruikt als dekmantel voor een poging tot regimeverandering.

Een door Rusland geleide inzet van strijdkrachten van de Collective Security Treaty Organization (CSTO) heeft geholpen het Centraal-Aziatische land te stabiliseren, waardoor de internationale gemeenschap de tijd heeft gekregen om het geweld te ontleden en zowel het geld als de motieven te volgen.

Belang van de VS bij het “overbelasten en uit balans brengen” van Rusland in Centraal-Azië

Kazachstan ligt geografisch op een zeer strategische plaats – het strekt zich in het westen bijna uit tot Oekraïne en Turkije, deelt een zeer lange grens met Zuid-Rusland, en bereikt in het oosten de grens met Xinjiang, China. Het is de perfecte locatie voor de VS om haar voortdurende pogingen om zowel Rusland als China te omsingelen en in toom te houden, aan elkaar te “koppelen”.

Kazachstan ligt in Centraal Azië,

” Lees verder bij de bron: New Eastern Outlook

%d bloggers liken dit: