De CSTO is een echte verdediger van de belangen die de regionale actoren delen

de-csto-is-een-echte-verdediger-van-de-belangen-die-de-regionale-actoren-delen

14-01-22 06: 50: 00,

De recente ontwikkelingen in Kazachstan en de rol van de Organisatie van het Verdrag inzake Collectieve Veiligheid (CSTO) bij het bijstaan van de autoriteiten van dat land bij het vestigen van orde en veiligheid hebben het belang van deze regionale interstatelijke organisatie nog eens extra onder de aandacht gebracht.

De CSTO is opgericht in 2002 op basis van het Verdrag inzake Collectieve Veiligheid van mei 15, 1992. De organisatie omvat momenteel Armenië, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizstan, Rusland en Tadzjikistan. De totale bevolking van de landen die deel uitmaken van de CSTO bedraagt bijna 200 miljoen mensen.

Het verdrag was de eerste poging om een systeem van collectieve veiligheid in het post-Sovjettijdperk tot stand te brengen. Het was niet bedoeld om een militair blok op te richten, maar om een mechanisme te verschaffen voor gecoördineerde actie om de collectieve veiligheid en territoriale integriteit van de deelnemende landen te waarborgen. Sinds 2004 heeft de organisatie de status van waarnemer bij de Algemene Vergadering van de VN.

” Lees verder bij de bron: New Eastern Outlook

%d bloggers liken dit: