Hoge Hoop en Verdoemde Wanhoop, door Tobias Langdon

hoge-hoop-en-verdoemde-wanhoop,-door-tobias-langdon

14-01-22 05: 00: 00,

Ik geloof niet in God of Satan, maar ik vraag me steeds vaker af of ik dat wel zou moeten doen. Ik heb grote bewondering voor de schrijvers Vox Day en Bruce Charlton en leer er regelmatig van, dus misschien moet ik het christendom dat zij centraal stellen in hun werk overnemen. Tegelijkertijd kan ik de ontics scheiden van de pragmatiek in de epistemica van de theïstiek. Dat wil zeggen, ik begrijp dat geloven in God nuttig kan zijn, of God nu letterlijk bestaat of niet. Sterker nog, ik weet zelf dat alleen al het inbeelden van een God nuttig kan zijn. Het concept van God verduidelijkt en consolideert enkele waardevolle technieken van mentale, morele en spirituele hygiëne.

Cruciale vraag

Zelfs als je een atheïst (en adiabolist) bent zoals ik, zou je het nuttig kunnen vinden om jezelf af te vragen wat je eigen gedachten en daden zijn: Zou God daar blij mee zijn of zou de duivel je toejuichen?

” Lees verder

%d bloggers liken dit: