Met houding in de split

met-houding-in-de-split

14-01-22 12: 00: 00,

door Torsten Küllig

Op zaterdag 8 januari 2022 vond in Dresden de manifestatie “Haltung zeigen” plaats, waaraan volgens de Sächsische Zeitung meer dan 3500 mensen deelnamen. De initiatiefnemers zijn Lutz Hoffmann en Dr. Annalena Schmidt. Deze verhuisde 2016 van Hessen naar Bautzen. 2018 werd haar de titel van Ambassadeur voor Democratie en Tolerantie toegekend. Maar critici beschuldigen haar van het niet tolereren van mensen met conservatieve opvattingen. Schmidt’s verschijning polariseert. Ook Annalena Schmidt heeft tijdens haar werk als gemeenteraadslid in Bautzen vaak laten zien over welke dubieuze integratieve vaardigheden zij beschikt voor een gemeenschappelijke stedelijke samenleving .

Zelfs de burgemeester van Bautzen, Ahrens (SPD), raadde Schmidt aan haar woordkeuze in de toekomst te heroverwegen.

Zijn zulke personen werkelijk de juiste actoren om de oprukkende verdeeldheid in ons land, in onze stad tegen te gaan? Vanuit het oogpunt van de burgemeester van Dresden en zijn wethouders lijkt het zo. Het hoofd van de stad had dit evenement reeds vanaf 4 januari aangekondigd op de officiële homepage van de stad Dresden .

Maar het is altijd het tegenovergestelde van de neutraliteit die de rechtsstaat vereist wanneer het hoofd van de stad, die ook het opperhoofd is van de lokale politie en de vergadering, publiekelijk partij kiest voor bepaalde gebeurtenissen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: