NachDenkSeiten: 1001 nachten in een maximaal beveiligde gevangenis – de eindeloze nachtmerrie van Julian Assange

nachdenkseiten:-1001-nachten-in-een-maximaal-beveiligde-gevangenis-–-de-eindeloze-nachtmerrie-van-julian-assange

14-01-22 03: 30: 00,

Woensdag jl. was het de duizendste dag dat voorarrestgevangene Julian Assange in de maximaal beveiligde Belmarsh-gevangenis in Londen heeft vastgezeten. Dit zijn inmiddels 1001 en meer oncomfortabele en martelende nachten die hij alleen op zijn bedje moest doorbrengen. Intussen gaan er steeds meer stemmen op om de procedure tegen hem stop te zetten, of althans deze stemmen worden gemeld, zoals hier in de Rheinpfalz. De Duitse “Groenen” lijken hun pro-Assange woorden van voor de verkiezingen helaas alweer te zijn vergeten. Een update door Moritz Müller.

De leider van de Groene Partij, Robert Habeck, had bijna een jaar geleden op een kronkelende manier gezegd dat hij “zich inzette voor de vrijlating van Julian Assange”. Sindsdien is niets meer van hem vernomen over de kwestie Assange.

Minister van Buitenlandse Zaken Baerbock had in september op Abgeordnetenwatch geschreven dat Julian Assange moet worden vrijgelaten.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: