NachDenkSeiten: Afgetapt. Een ongekende prijsrally op de energiebeurzen dringt door tot de kern van Otto Ordinary Citizen

nachdenkseiten:-afgetapt.-een-ongekende-prijsrally-op-de-energiebeurzen-dringt-door-tot-de-kern-van-otto-ordinary-citizen

14-01-22 09: 00: 00,

De kosten voor elektriciteit, gas en benzine stijgen al maandenlang onmetelijk, waardoor steeds meer mensen in financiële moeilijkheden komen. Tientallen goedkope leveranciers zijn reeds van de markt verdwenen, honderdduizenden opgezegde klanten zitten vast bij lokale basisleveranciers tegen schandalige tarieven, en ook de concurrentie houdt hen liever op afstand. De federale regering geeft te kennen dat zij tot handelen bereid is en spreekt over “klimaatbonussen” en “klimaatdividenden”. Zoals altijd denkt zij niet aan de armsten in het Hartz IV-apparaat, noch aan de regulering van het vrije spel der machten. Zoals altijd zijn ook in dit spel de speculanten zwaar betrokken, die een gouden neus verdienen aan de ellende van miljoenen. Door Ralf Wurzbacher.

Afgelopen zondag hebben een heleboel Berlijners de Middeleeuwen van dichtbij meegemaakt. Bij min drie graden in de winter hebben naar schatting 90.000 huishoudens in de oostelijke districten Lichtenberg, Marzahn en Treptow-Köpenick gedurende enkele uren de geest gegeven. De oorzaak was een storing bij het staatsbedrijf Stromnetz Berlin,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: