NachDenkSeiten: Duitse media: Hoog tijd voor een verontschuldiging

nachdenkseiten:-duitse-media:-hoog-tijd-voor-een-verontschuldiging

14-01-22 10: 11: 00,

Het voorbeeld van het nieuwe ARD hoofd Patricia Schlesinger laat zien: Terwijl bijvoorbeeld in Denemarken een groot dagblad zich verontschuldigt voor zijn “falen” in de berichtgeving over Corona (wij meldden), vertonen veel grote Duitse media de tegenovergestelde houding: vlucht naar voren, zelfreflectie en zelfverheerlijking. Er kan geen twijfel over bestaan: De thans overheersende redacteuren hebben het vertrouwen in hun beroep zo ernstig geschokt dat een (inconsequente) verontschuldiging niet voldoende zal zijn: Maar het zou een begin zijn. Een commentaar van Tobias Riegel.

In een recent interview met DPA heeft het nieuwe hoofd van ARD Patricia Schlesinger duidelijk gemaakt hoe zij over zelfkritiek denkt en hoe zij haar taak als machtige journaliste in Duitsland interpreteert :

Vraag: Welke fouten heeft ARD gemaakt bij de berichtgeving over Corona?

Antwoord: ARD, ZDF en Deutschlandradio hebben echt veel gedaan onder moeilijke omstandigheden. RBB had zelf Corona-gevallen en moest van de ene dag op de andere mobiel werken.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: