Senaat Democraten gebruiken de Jim Crow Filibuster om het Kremlin te beschermen

senaat-democraten-gebruiken-de-jim-crow-filibuster-om-het-kremlin-te-beschermen

14-01-22 03: 53: 00, President Joe Biden en vicepresident Kamala Harris spreken het Amerikaanse volk toe over grondwettelijk stemrecht in Atlanta, GA, op januari, 11, 2022 Verenigde Staten. (Foto: Peter Zay/Anadolu Agency via Getty Images)

In een toespraak op de begrafenis van afgevaardigde John Lewis (D-GA) in mei, 2020 riep voormalig president Barack Obama op tot de afschaffing van de filibuster in de Senaat, die hij verguisde als “nog een Jim Crow overblijfsel” Tijdens zijn vier jaar in de Senaat heeft Obama zelf bij twee dozijn gelegenheden gebruik gemaakt van dat Jim Crow relikwie om de Republikeinse meerderheid te verhinderen over verschillende wetsvoorstellen te stemmen.

In 2005, Obama’s tweede jaar in de Senaat, stelden de Republikeinen – woedend dat de Democraten in de Senaat de filibuster gebruikten om de rechterlijke benoemingen van president Bush te blokkeren – de “nucleaire optie” voor om de 60-stemvereiste voor rechterlijke benoemingen af te schaffen. In antwoord daarop, nam de junior senator van Illinois het woord in de Senaat en hield een van zijn handelsmerk geïmponeerde toespraken ter verdediging van dit Jim Crow overblijfsel,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: