The Times: ‘Engeland kapt met QR-pas’

the-times:-‘engeland-kapt-met-qr-pas’

14-01-22 04:10:00,

De Britse krant The Times meldt vandaag (14 januari) dat de health secretary Sajid Javid geen brood meer ziet in de QR-code en beperking van toegang voor niet-gevaccineerden. Als argument noemt Javid dat de Omicron-variant op zijn retour is en hij zich ‘instinctief ongemakkelijk’ voelt bij zo’n beleid.

The Times schrijft verder: ‘Nu de ministers de richtsnoeren voor thuiswerken willen opheffen wanneer de maatregelen van plan B op 26 januari worden herzien, wordt het steeds waarschijnlijker dat de verplichte maskers in gesloten ruimten de enige maatregel zullen zijn die volgende maand overblijft, als de beperkingen al niet volledig worden opgeheven. Javid vertelde parlementsleden gisteren dat er “bemoedigende tekenen” waren dat infecties in delen van het land afnamen en dat de NHS het aankon.’

Een mogelijke reden voor de ommezwaai zou zijn de hevige kritiek van de Lords op het beleid, een factor die ministers in Engeland niet kunnen negeren.

Of de aanstaande afschaffing van het QR-beleid ook voor andere delen van het Verenigd Koninkrijk zal gelden is niet duidelijk.

Andere Britse kranten hebben het bericht nog niet bevestigd.

Beluister ook onze tweewekelijkse podcast van Radio Moddergat.

EnerzijdsAnderzijds · Radio Moddergat – Kom-Plot – 2022-01-07 Tags: covipassEngelandQR  » Lees verder

%d bloggers liken dit: