VS verwerpt Russisch voorstel voor veiligheidsgaranties: Komt er een nieuwe Cubaanse Raket Crisis?

vs-verwerpt-russisch-voorstel-voor-veiligheidsgaranties:-komt-er-een-nieuwe-cubaanse-raket-crisis?

14-01-22 03: 43: 00,

VS vs. Rusland

De door Rusland met de VS en de NAVO op gang gebrachte besprekingen over wederzijdse veiligheidsgaranties zijn waarschijnlijk mislukt. Hoe zal Rusland reageren?

De door Rusland geïnitieerde besprekingen met de VS en de NAVO over wederzijdse veiligheidsgaranties, die deze week het onderwerp waren van drie ontmoetingen tussen Rusland en het collectieve Westen, lijken te zijn mislukt. Rusland heeft duidelijk gemaakt dat het elke verdere uitbreiding van de NAVO naar het oosten als een rode lijn beschouwt waarop het moet reageren. Hetzelfde geldt voor de eventuele stationering van Amerikaanse raketten in Oekraïne. Bovendien heeft Rusland geëist dat de NAVO terugkeert naar de oprichtingsakte tussen de NAVO en Rusland van 1997, die nooit is opgezegd, maar die de NAVO al jaren schendt door troepen in Oost-Europa te stationeren.

De VS en de NAVO hebben verscheidene malen publiekelijk geweigerd verdere uitbreiding van de NAVO af te wijzen en hun troepen uit Oost-Europa terug te trekken.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: