Zal Omikron de pandemie beëindigen?

zal-omikron-de-pandemie-beeindigen?

14-01-22 12: 00: 00,

Volgens studies uit verschillende landen is de Omikron-variant gemakkelijker overdraagbaar, maar aanzienlijk minder gevaarlijk. Er is geen bewijs van een buitengewone bedreiging van de bevolking en de gezondheidsstelsels. Een explosief punt voor de vaccinatiecampagne: volgens de huidige cijfers van het Robert Koch Instituut is de doeltreffendheid van de vaccins die tegen Omikron worden toegediend soms zelfs negatief – in deze gevallen doen de mRNA-preparaten meer kwaad dan goed. Multipolair bundelt de bevindingen uit verschillende landen.

KARSTEN MONTAG, 14. Januari 2022, 0 reacties, PDF

Studies over verspreiding, gevaar en effectiviteit van vaccins

De virusvariant Omikron is half november 2021 ontdekt in Botswana en Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk had de mutatie eind december de voorheen overheersende deltavariant reeds verdrongen.

In de voordruk van een recente studie uit Californië gedateerd 11. In januari vergelijken de onderzoekers de gezondheidseffecten van de omicronvariant met die van de deltavariant. Volgens de studie is het risico op een intensieve medische behandeling 74 procent lager met Omikron en is het risico op overlijden zelfs 91 procent lager.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: