De rol die sociale en mediaplatforms hebben gespeeld bij de gebeurtenissen in Kazachstan

de-rol-die-sociale-en-mediaplatforms-hebben-gespeeld-bij-de-gebeurtenissen-in-kazachstan

15-01-22 07: 00: 00,

Met de opkomst van mobiele telefoons, internet, sociale media en andere vormen van elektronische communicatie is het vermogen om de publieke opinie en het sociale en politieke leven in een land te beïnvloeden aanzienlijk toegenomen. Bovendien is de snelheid waarmee informatie via de sociale media beschikbaar wordt gesteld, ongekend. De sociale media van vandaag verspreiden informatie in een paar seconden, waardoor het publiek van tevoren goed geïnformeerd kan worden, of het nu gaat om een nieuwsuitzending of een oproep om deel te nemen aan “revolutionaire activiteiten.”

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het leger, de Amerikaanse National Security Agency en veel andere westerse inlichtingendiensten de ontwikkeling van internet, mobiele telefoons en softwareplatforms subsidiëren.

De rol en betekenis van sociale media bij het initiëren van “kleurenrevoluties” heeft uitgebreide aandacht gekregen in de media. Ook bij de gebeurtenissen in Kazachstan bleken zij van cruciaal belang te zijn. Een vraag over de rol van internet en sociale media bij de gebeurtenissen in Kazachstan werd beantwoord door Dmitry Peskov,

” Lees verder bij de bron: New Eastern Outlook

%d bloggers liken dit: