NachDenkSeiten: Gigantische militaire uitgaven door het Westen, maar Rusland is de dreiging?

nachdenkseiten:-gigantische-militaire-uitgaven-door-het-westen,-maar-rusland-is-de-dreiging?

15-01-22 10: 45: 00,

Wat is er aan de hand? De krantenkoppen lopen over, de Rus staat voor de deur, de goedgelovigen vrezen. De cijfers alleen – cijfers worden altijd gebruikt (of gebruikt?) door de machtigen om hun daden te rechtvaardigen – wijzen op iets anders dan een dreiging uit het Oosten. De (militaire) dreiging van Rusland kan niet worden afgeleid uit de statistieken over de uitgaven voor defensie en bewapening. Liegen de media, de secretaris-generaal van de NAVO, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken enz. tegen ons? Zij leiden ons af van het feit dat zij de brandstichters zouden kunnen zijn door voortdurend naar de “vijand” te wijzen: Rusland. Door Frank Blenz.

Wat zijn die schrikbarend gigantische cijfers van militaire uitgaven van geselecteerde grote en gewichtige landen zoals de VS, die worden opgesomd in tabellen van het internetportaal Statista? Deze Duitse instelling Statista verzamelt gegevens uit de economie en de politiek, afkomstig van markt- en opinieonderzoeksinstellingen. Het portaal verzamelt ook gegevens over het trefwoord bewapening.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: